sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Sabaidee pitkästä aikaa

13.6. lauantai
Kaisa

Huhheijaa, onpahan ollut viikko! Fiilikset on heitelly melkoista vuoristorataa, mutta loppuviikkoa kohti on olotila jo kohentunut reilusti plussan puolelle...

Päivitys alkuviikon tapahtumista: Kuten Mikko jo kirjoittikin, meillä on ollut varsin ikäviä ongelmia asunnon kanssa. Maanantaina myrskysi täällä olon aikana ensimmäistä kertaa oikein olan takaa ja kauhuksemme huomasimme, ettei uutta kotiamme ole tehty sadekautta varten - vessan katto vuotaa kauttaaltaan ja sadevettä roiskuaa sisään myös makkarin ikkunan rakosista ja katon rajasta. Edelleen, viemärijärjestelmä on vallankumouksellinen; vessan lattian rajassa on reikä, josta suihkuveden pitäisi päästä ulos (suoraan pihalle siis), ainoastaan kukaan vaan ei ole tajunnut sitä, ettei reikää ehkä kannattaisi tehdä lattiatasoa korkeammalle, koska eihän se vesi siitä silloin mihinkään pääse, siispä kylpyhuoneesta löytyy mukava tulva joka suihkukerran jälkeen. Vesiepisodi oli mulle ja Jennille viimeinen pisara ja me päätettiin, ettei tähän kämppään voi jäädä - ihan jo turvallisuussyystä!

Kylppärikatastrofi vaikutti enemmän ja vähemmän meidän kaikkien mielialaan, mutta uskallan sanoa, että ainakin oma kärsivällisyyskynnykseni nousi alkuviikon jälkeen aimo annoksen. Noh, tiistaina sitten käytiin katsomassa yhtä mahdollista uutta kämppää, tämän yhdenkin kämpän löytäminen teki tuskaa ja vei aikaa&voimia, nimittäin vuokranantajat eivät hevillä suostu vuokraamaan asuntoa näin lyhyeksi aikaa. Tämä asunto osoittautui kuitenkin liian kalliiksi, vuokra olis ollut 420 dollaria/kk plus 100 dollarin suuruinen lyhyen ajan lisä päälle, siispä oltiin taas lähtötilanteessa. Sattui kuitenkin niin sopivasti, että yksi täällä asuva suomalaisnainen muuttaa pois ensi viikon lopulla, ja koska olin itse asiassa ollut häneen yhteydessä jo ennen matkaa Suomesta käsin, tiesin hänen olevan mahdollinen viimeinen oljenkorsi auntoasiassa. Kävimmekin jo heti tiistai-iltana katsastamassa naisen asunnon ja se oli ihan huippu! :) Talo on englantilaistyylinen kaksikerroksinen - alakerrassa on oleskelutila ja keittiö, josta on ovi pihamaalle. Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta, parveke ja kylppäri - niin ja paljon erikoisia tyhjiä nurkkauksia. Heli lupasi selvittää vuokranantaltaan, sopiiko hänelle, että muuttaisimme taloon Helin lähdettyä. Keskiviikkona sitten saimme kuulla, että asia oli ok vuokranantajille, joten juhannuksen kunniaksi pääsemme ensi viikolla taas vaihteeksi muuttamaan, jee!
Tottakai asia ei vieläkään sujunut täysin käsikirjoituksen mukaan, sillä ensin oli selvitettävä asiat ja ongelmat nykyisen kämpän vuokraemännän ja isännän kanssa. Mehän maksettiin tämänhetkisestä kämpästä alkujaan 200 dollarin varausmaksu, joten rahaa oli saatava takaisin tai vaihtoehtoisesti "kulutettua" se asumalla. Noh, varmaan jo osaattekin arvata, ettei täällä ainakaan rahojaan tule takaisin saamaan, siispä kysyimme, saisimmeko asua tässä vielä ensi viikon loppuun. Eihän se nyt tuosta vaan käynyt, vaan lisää Kippejä olis pitäny alkaa pöytään latomaan. Monen mutkan kautta päädyttiin lopputulokseen eli että meidän pitää vielä maksaa lisää asumisesta 10 dollaria (kuukausivuookra muuttui siis lopulta päivähinnaksi) sekä maksu pyykkäyksestä ja sähköstä. Paikallisesta mentaliteetista voi olla hyvin montaa mieltä; Ainakin ite olen ollut tosi väsynyt ja stressissä koko viikon taistelun jälkeen, joten kaipa tuo lopputulos on ihan ok. Saimmepa ainakin helvetin hyvän oppitunnin siitä, mitkä asiat kannattaa tarkistaa asuntoa vuokrattaessa!

Kaikesta huolimatta keskiviikkona aurinko jo näytti antavan valoa meidän risukasaan. Töiden jälkeen käytiin kirjoittamassa vuokrasopimukset meidän tulevan vuokraemännän kanssa. Illalla käytiin katsomassa World Environment Day:n kunniaksi tehty ilmastonmuutosaiheinen elokuva. Leffaa oli katsomassa meidän toimiston porukkaa ja lisäksi muita YK:n työntekijöitä (näin ainakin minä päättelin). Tarjolla oli myös ilmaista juomaa ja pitsaa. Mukava ilta oli kaikin puolin. Leffa oli visuaalisesti hieno ja aiheeltaan ja kuvaukseltaan tunteita herättävä. Saimme siis jo hieman rentouduttua alkuviikon itkun ja parkumisen jälkeen, etenkin vielä kun leffaa sai katsella vaaka-asennossa, sillä tuolien sijaan paikassa oli löhöilysohvia :) Hirmu pitkäksi aikaa ei voitu jäädä viiniä nautiskelemaan, sillä torstaiaamuna oli luvassa herätys klo 6.00. Siitä lisää seuraavan kerran...

Ei kommentteja: