tiistai 2. kesäkuuta 2009

2.6.2009 Kaisa

Aamu alkoi klo 9 turvallisuuskoulutuksella yk-talolla. Pelottelutilaisuus oli , mutta hyvähän se vaan on tiedostaa riskit; enpä tiedä uskallanko edes polkupyörää täälläollesssa vuokrata, nimittäin todettiin että liikennevaloilla ja -säännöillä ei tässä kaupungissa ole mitään merkitystä.
Koulutuksen jälkeen meillä oli ohjelmassa seminaari teemalla ilmaston muutos ja kestävä kehitys; tilaisuuden kohderyhmänä oli yliopisto-opiskelijat (osallistujia ehkä parisen sataa), mutta paikalla oli myös mm. FAO:n ja WHO:n edustajia. Tilaisuudessa oli myös erilaisia ständejä, joita olivat pitämässä edustajat eri järjestöistä ja useista Laosin provinsseista. Löysin mukaan jopa pari enkun kielistä esitettä, mutta suurin osa infosta oli laon kielellä - katseltiin siis enimmäkseen kuvia ja tutkittiin purkeissa olleita ötököitä. Seminaaripuhujat puhuivat enimmäkseen laoa, mutta saimme käyttöön kuulokkeet, joista sitten pystyi kuuntelemaan tulkkausta. Eipä ole tulkin homma helppoa, kun diat vaihtui siihen tahtiin, ettei edes kamerakuvaa ehtinyt kalvoista ottaa!! Seminaarin mielenkiintoisin anti oli ehdottomasti ilmaston muutoksen vaikutus ravitsemus- ja ruoka-asioihin.
Seminaarin jälkeen palattiin toimistolle, jossa päivä jatkui lähinnä lukemisen parissa. Sähköpostia on edelleen ylihuomisellekin kiitettävän paljon, Mirva kun oli lähettänyt kaiken maailman ravitsemusaiheista luettavaa alkupäivien varalle... Olen jo nyt huomannut, että aikamoista oma-aloittaeisuutta täällä vaaditaan, jos haluaa päästä kärryille hommasta.
Huomisesta voipi tulla jännä päivä. Pääsen Jaakon mukaan yhden ruokaturvallisuustiimin koulutustilaisuuden puitteissa; mennään kiertelemään toreilla, pelloilla ja jossain tehtaassa. Lisää tästä huomenissa, sen tiedän, että mun on ainakin tarkoitus toimia valokuvaajana.

Illalla metsästettiin hyvä tovi ATM-automaattia, mutta löytyipäs, hah! :) Käytiin syömässä kiinalaisessa, hieman mautonta sapuskaa oli, mutta pahhaa ruokaa en oo täälllä vielä kertaakaan joutunu syömään. Siinäpäs loppupäivä suunnilleen menikin, lämmintä vettä ei ole tullut koko päivänä, mutta netti toimii - jotenkin.

2 kommenttia:

Kati R. kirjoitti...

Ihana lukea teidän juttuja sieltä! Aika jänskältä vaikuttaa, varmasti pääsee täydellisesti kotiasioista irtautumaan! Hienosti taisi mennä matkakin, vaikka aika monimutkainen prosessi olikin. Jaksakaahan latailla niitä kuvia joku päivä! Ja tsemppiä kaikkien töihin, tosi mielenkiintoisilta vaikuttavat nekin :) Tulevia kirjoituksia odotan innolla.

Mualiman navalta sen iärelle kirjoitti...

Ihanaa, kiitti Kati viestistä :) Kiva kun oot jaksanu lukea meidän löpinöitä, kuvia liatan heti kunhan saan tilaisuuden nopeampaan nettiyhteyteen. Toimistolla ei viitsi säätää omia juttuja;) Kertoilehan sinäkin vaikka naamakirjan kautta aina välillä, miten siellä teille mennee.:)