perjantai 29. toukokuuta 2009

1. päivä: Bangkok - ensifiiliksiä

Lento meni hyvin, vaikkakin olo oli koko matkan tosi epätodellinen. Unen ja valveen rajamailla vietettyjen 10 tunnin jälkeen olo oli hieman turvonnut ja homssuinen, mutta eipä siitä jaksanut välittää varsinkin kun Bangkok haisi vielä pahemmalta kuin Mikon sukat. Haju oli kuin kuin Viipurin kauppahallissa. Paskan hajuisten ensifiilisten jälkeen kasvoille iskeytyi se uskomaton kuumuus ja kosteus, mikä täällä vallitsee. Hyvin on hiki irronnut. Lentokentältä otettiin taksi hotellille, jonne kuski löysi varsin mallikkaasti yhden puhelinsoiton jälkeen. Bangkokin liikenne on astetta hurjempi, enpä ole heti lähdössä skootterin kyytiin täällä - mulle selvis myös vasta tänään, että täällä on "vääränpuoleinen" liikenne.

Meillä on sitten oikein henkilökohtainen ovenavauspalvelu. Nimittäin edellinen asukki ei ollut palauttanut huoneemme avainta lähtiessään, siispä henkilökunta toimii meille ovenavaajina. Innolla odottelemme jo mahdollisia yövieraita, jotka tulevat etsimään unohtuneita tavaroitaan täältä ;P (nukun kyllä lompsa tyynyn alla tulevan yön!!). Ihme toimintaa. Ja meillä on naapurihuoneen ovikortti eli tässä hotellissa kai kaikki avaimet käy kaikkiin huoneisiin - kätevää, eikö totta...

Väsymys painoi jaloissa ja päässä sen verran, ettei suuremmalti jaksettu kaupunkiin tutustua vielä tänään. Sen verran tallustelimme, että löydettiin kaikille kelpaava ruokapaikka. Katukeittiöt saavat vielä odottaa, mutta ihan missään turistipaikassa ei kuitenkaan syöty. Itse asiassa ruokapaikka oli huippu; paljon paikallisia ruokailijoita, ttyöntekijät ei montaa sanaa englantia ymmärtäneet, mutta palvelu oli siltikin hyvää. Paikka oli japanilainen grilliravintola, josta Jennikin pienen etsinnän jälkeen löysi itselleen vegeannoksen (ja sai jopa tofua kaupantekijäisiksi vihannesannokseen) - me grillailtiin Mikon kanssa jotain beeffiä, eläinsortista en tiiä enkä ehkä haluakaan ;) (ruokalistassa luki beef burlogi, ehkei/toivottavasti ei kuitenkaan bulldogia) ja lisänä Ramen-keittoa, nam:)

Suihku teki kyllä terää. Monsuunisadekin jo koettiin, ei tosin kastuttu. Bongasin myös ekan torakan (oli aika iso!!:D)

Huomenna kohti Vientianea. Päivällä kaupoille, ehkä...

kaisa

Ei kommentteja: